[ و فرمود : ] اگر دو پایم را در این لغزشگاه استوار ماند چیزهایى را دگرگون کنم . [نهج البلاغه]
گردشگری مازندران
سیمرغ
دوشنبه 92 دی 23 , ساعت 2:2 عصر  

    سیمرغ  

 

شهرستان سیمرغ :  

شهرستان سیمرغ یکی از شهرستانهای جدید التاسیس استان مازندران با مرکزیت شهر کیاکلا می باشد. این شهرستان که در آذر ماه 1391ایجاد شد، از شمال به شهرستان بابلسر و شهر بهنمیر، از شرق به شهرستان جویبار، از غرب به شهرستان بابل و از جنوب به شهرستان قائم شهر محدود می گردد. 

جمعیت شهرستان سیمرغ 30 هزار نفر برآورد شده است. طی تقسیمات کشوری این شهرستان ، دارای یک شهر، دو بخش و 4 دهستان می باشد.س 

در این شهرستان مراتع سرسبزی برای چراگاهای دامدارانی وجود دارد که در فصل زمستان به این منطقه کوچ می نمایند و اغلب از علفهای خودرو و پهن برگهای حاشیه ای استفاده می نمایند. بقیه مناطق زیر کشت محصولاتی مانند برنج، گندم، جو، لوبیا، ذرت، گوجه فرنگی، خیار، کاهو، توت فرنگی و صیفی جات می باشد. تولید مرکبات نیز در این منطقه از رونق و اهمیت خاصی بر خوردار است. 

 

پیشینه ی تاریخی :

نشانه های بر جای مانده از صفویه (امامزاده عبدالله قریه فری کلامن بلوک کیاکلا که از دربار صفویه در سده یازدهم مستمری نقدی و جنسی برای آن گرفته می شد) و حتی پیشتر از آن تپه های بجا مانده از هزاره اول قبل از میلاد همچون تپه اکوک و آغوزدین همچنین وجود قلعه ای قدیمی در یکی از دهکده های کیاکلا نشان می دهد که مردمی در این دیار سکونت داشتند و این جا مرکز حکومتی بوده است و تدابیر سخت نظامی همانند دژی استوار برای آن وضع شده بود. نشان های فرهنگی دیگر همانند مقابر مشاهیر و بزرگانی همچون ابویعقوب بن یوسف بن الحکم بن یعقوب تنبلایی و آیت الله سید ابراهیم ثاقبی نجارکلایی و آیت الله سید حسن بهشتی سمناکلایی ... و تپه های باستانی که به نام «دین» در جای جای این منطقه می باشد نیز گواه این مطلب است.

منابع تاریخی موجود در بعد از ظهور اسلام تا حکومت قاجاریه، مطلب روشن و خاصی را درباره «کیاکلا» بیان نمی کنند. زیرا در قرون گذشته، شهرهای مازندران یا طبرستان به تعداد شهرهای فعلی نبوده است. اما آنچه به اختصار نقل می شود حاکی از آن است که کیاکلا از سال 250 هجری قمری و شاید پیش از آن به صورت دهستان و بلوک بوده است.

 

جاذبه های گردشگری، تاریخی و فرهنگی سیمرغ

 

امامزاده محمد (ع):

امامزاده محمد در جاده کیاکلا به قائم شهر واقع شده است. 

 

امامزاده غریب آقا :

مزار این سید بزرگ که بنام سید ابوالحسن انوری می باشد و بنام غریب آقا معروف است در قسمت یور قرار دارد.(متوفی به سال 1275هجری شمسی)

 

بقعه سلطان محمد طاهر :

این بقعه که در کیاکلا واقع شده و مدفن سلطان محمد طاهر از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است که از نظر سبک معماری به بنای امامزاده یحیی در شهر ساری شباهت دارد.

 

از دیگر جاذبه ها :

از جاذبه های شهرستان سیمرغ می توان به امامزاده عبداله کاظم (ع) در دهستان تالارپی در روستای مری، امامزاده حمزه (ع) آقا در دهستان تالارپی در روستای آهنگرکلا، امامزاده سیدمحمد (ع) در دهستان تالارپی در روستای سمناکلا، امامزاده سیدطاهرین (ع) در دهستان تالارپی در روستای گوشتی کلا، امامزاده سیدسرزیارمحله (ع) در دهستان تالارپی روستای زیارکلا، امامزاده عباسعلی (ع) در دهستان تالارپی روستای صلحدارکلا، امامزاده شمس الدین (ع) در شهر کیاکلا، امامزاده پیرتکیه (ع) در روستای برجی خیل، امامزاده سیده خدیجه (س) شهر کیاکلا در روستای ملاکلا را نام برد.

 



نوشته شده توسط سید | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

گردشگری مازندران

سید
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 13 بازدید
بازدید دیروز: 77 بازدید
بازدید کل: 107395 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
نوشته های پیشین

دی 92
لوگوی وبلاگ من

گردشگری مازندران
لینک دوستان من

هیات خاتم الانبیاء بهشهر 3
هیات خاتم الانبیاء بهشهر 1
هیات خاتم الانبیاء بهشهر 2
سازمان گردشگری کشور
اداره کل گردشگری مازندران
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

گردشگری مازندران 1
گردشگری مجازی مازندران 5
گردشگری مجازی 4
گردشگری مجازی مازندران 3
گردشگری مجازی مازندران 2
گردشگری مجازی مازندران 1
تاسیسات اقامتی (هتل های) استان مازندران
غذاهای سنتی مازندران
ماههای مازندرانی
بازیهای بومی مازندران
پوشش محلی مازندران
آداب و رسوم مردم مازندران 2
آداب و رسوم مردم مازندران 1
[عناوین آرشیوشده]