بقعه امامزاده عبدا... :
این زیارتگاه مهم در 12 کیلومتری جنوب غربی آمل در دامنهی سرسبز البرز شمالی قراردارد. ساختمان اصلی آن با معماری بسیار زیبا در سال 1343 بنا شده است. از آثار قدیمی این بقعه آستانه حوض شنا، مرقد بیبی فاطمه و سقاخانه است که هرساله هزاران نفر از آن بازدید میکنند.
شکل شاه :
شکل شاه در 65 کیلومتری جنوب شهر آمل در جنوب غربی رود هراز در مسیر ارتباطی تهران به آمل و در نزدیکی تونل بایجان قرار دارد. در زمان ناصرالدینشاه و به دستور وی نقش برجسته سنگی زیبایی بر سینه کوه و مشرف به رود هراز کنده شده که در مازندران بینظیر بوده است. در این حجاری ناصرالدین شاه به همراه چندتن از امرای کشوری و لشکری نشان داده شده اند.
گنبد ناصرالحق و شمس طبرسی :
این دو بنای تاریخی در مجاورت یکدیگر در حاشیه شمالی شهر آمل در منطقه چاکسر و در بلوار شهید بهشتی آمل قراردارند. ساختمان آجری آنها متعلق به قرن نهم هجری قمری می باشد. بنای ناصرالدین الحق آرامگاه وی است که در سال 304 هجری قمری در این مکان به خاک سپرده شد. گنبد دیگر متعلق به شمس طبرسی از فقها و علمای مشهور آمل است.
بقعه میرحیدر آملی :
بنای اصلی آن متعلق به قرن 6هجری قمری بوده که در دوران مختلف بازسازی شده است. این ساختمان آجری با برج 8 ضلعی، گنبد هرمی با ارتفاع 12 متر در نزدیکی گنبدهای ناصرالحق و شمس طبرسی در منطقه چاکسر آمل و در مجاورت بلوار شهید بهشتی قراردارد.
موزه تاریخ آمل (ساختمان دارایی) :
این موزه که بنیاد ساختمان آن به دوره پهلوی بر میگردد یکی از موزههای زیبا و فعال استان است که روبروی بیمارستان امام رضا قرار دارد.
دخمه های سنگی کافر کلی :
دخمههای سنگی کافرکلی یا کافر کلیها فضای معماری دست کندی است. در مسیر جاده هراز از پلور به سمت آمل شاهد مجموعه سوراخهایی در دل کوه هستیم که اکثرا با نگاهی ساده از آن میگذرند. با توجه به کاوشهای باستانشناسی و بقایای سفالهایی که در این خانهها پیدا شده، میتوان قدمت آنها را به اوایل دوران اسلامی یعنی حدود هزار سال پیش نسبت داد. از آنجایی که در این دوران ایران مورد هجوم اعراب قرار گرفته است. به نظر میرسد این خانه ها در دل کوه با امکان زندگی در بلندمدت، همراه با محلهایی برای نگهبانی بهخاطر عدم پذیرش کیش و آیین جدید و یا بخاطر ترس از هجوم اعراب بنا شدهاست و به همین دلیل نام این غارها کافرکلی یعنی محل زندگی غیرمسلمانان است.
از دیگر جاذبه ها :
از دیگر جاذبه های شهرستان آمل می توان به گنبد ناصر الحق، بقعه شمس آل رسول (آتشکده)، بقعه سید سه تن (میر حیدر آملی)، مسجد امام حسن عسگری، بقعه امامزاده قاسم، مسجد آقا عباس، مسجد جامع، بقعه میر بزرگ، ساختمان دارائی، پل فلزی (معلق)، قدمگاه خضر، امامزاده ابراهیم، راه باستانی تنگه بند بریده، کاروانسرای گمبوج، قلعه ملک بهمن، مسجد جامع، مسجد امام حسن عسکری، مسجد آقا عباس، بقعه متبرکه سه سید، بقعه متبرکه شمس آل رسول، امامزاده ابراهیم (ع)، بقعه متبرکه میربزرگ، امامزاده قاسم (ع)، سقانفار زرینکلا و سقانفار هندوکلا اشاره نمود.